Ovivaihto ja stailaus

Ovivaihto ja stailaus

Ovivaihto
Kaipaako keittiösi pientä päivittämistä?
Stailaus
Keittiön ovivaihto ja stailaus on edullinen tapa remontoida keittiö.
Previous
Next
Kaipaako keittiö pientä päivittämistä ja ulkonäkömuutosta?
Keittiön ilme muuttuu reilusti jo kalusteovet ja vetimet vaihtamalla, tasojen uusimisella tai välitilan päivittämisellä. Ovivaihtoremontissakin saat keittiöstäsi paljon toimivamman mikäli vanhoihin ovellisiin alakaappeihin lisätään myös laatikkomekanismit etulevyjen yhteydessä. Esittelemme eri toimitusvaihtoehtoja myös remonttioppaassamme ja oppaan ladattuasi löydät sieltä paljon muitakin vinkkejä ovivaihdon suunnitteluun ja kalusteiden valintaan.

Kaikki tarpeellinen Keittiötukusta

Ovivaihto ja tasojen vaihdot tehdään aina tarvittavien mittojen mukaan. Maakunnan laajimmasta mallistosta löydät kiinnostavimmat mallit ja värit. Tarjouksen voimme tehdä vaikka entisten ovien korkeusmitan ja leveysmitan perusteella, mutta ovet tilataan runkomittojen mukaan jolloin saadaan ovien väliset raot siistiksi. Toimitamme kalusteisiimme myös altaat ja pesupöydät, hanat, valaisimet ja pistorasiat, kodinkoneet, sekä kaiken muun täydelliseen keittiön ilmeen uusimiseen tarvittavan. Ovivaihto on edullinen tapa päivittää keittiön ilme ja toiminnallisuus nykyhetkeen sopivaksi. Joskus ilme muuttuu vaikka ihan vain vetimet vaihtamalla. Stailausta voit siis tehdä myös vähän kerrallaan eikä kaikkea näkyvää tarvitse uusia että keittiöön saa uutta ilmettä ja piristystä. Meiltä saat osia myös yksittäin.
Ovivaihto / stailaus
Kun suunnittelet ovivaihtoa, tarkasta runkojen kunto. Jos rungot on ehjät ja näyttävät siltä että niissä voi säilyttää astioita ja elintarvikkeita jatkossakin, säästämme etenkin työkustannuksissa stailaamalla entisen keittiön. Keittiön ovien vaihdon yhteydessä kannattaa entiset ovelliset alakaapit muuttaa laatikkomekanismeille. Tällä pienellä lisäkustannuksella on suuri positiivinen vaikutus käytettävyyteen. Entisiin hyllyllisiin nurkkakaappeihin ja kulmakaappeihin löytyy yleensä mekanismi, jolla ennen hankalasta kaapista saadaan tehtyä toimiva ja käytännöllinen säilytystila. Tarkasta myös kuivauskaapin ritilöiden kunto, ritilät on vaihdettavissa ja myös niiden mallistosta löytyy eri materiaaleja, profiileja sekä tippuvesikaukaloita. Käytätkö perinteistä lautasritilää vai palvelisiko paremmin jos tilalla olisi tasoritilä?
Ovivaihto ja stailaus

Työpöytätasojen vaihtaminen yksistään tai ovivaihdon yhteydessä pidentää keittiön käyttöikää ja tasot on ison huomion vievä osio keittiössä. Tasojen vaihdon yhteydessä voidaan vanha teräskantinen pesupöytä vaihtaa tasoon upotettavaan altaaseen, jolloin ilme ”kevenee” ja tyyli modernisoituu. Toisaalta pesupöydät tekevät taas vahvasti tuloaan markkinoille, joten teräskansi voidaan uusia ja vaikka mitoittaa järkevämmin kuin entinen. Pesupöytiä saa 5mm välein mittaan tehtynä ja altaat sijoitetaan aina kaapiston vaatimusten mukaan, joten toiminnallisuuteen voidaan kiinnittää enemmän huomiota. Tiesitkö että teräksestä voidaan valmistaa vaikka kaikki keittiön työtasot?

 

Entisen välitilalaatoituksen päälle on useita laminaattilevyjä tai alumiinilevyjä, jotka on helppo työstää ja asentaa. Lopputuloksena saat tyylikkään välitilan ja toteutus on tasainen, eli levyllä pääset eroon hankalasti puhdistettavista ja rasvaa keräävistä saumoista.

Valitse keittiökalusteiden ovet maakunnan laajimmasta valikoimasta.

Maalatut mdf-ovet

Maalatut mdf-ovet

Keittiön ovien yleisin materiaali on mdf-levy.
Mdf:ään voidaan jyrsiä erilaisia kuvioita ja valmistajien laajan vakiovärivalikoiman lisäksi pinta voidaan maalata millä tahansa sisävärikartaston värillä. Ovivaihto maalatulla ovella.
Suurimmat mdf-ovivalmistajamme ovat Josadoor Kangasniemellä, Kensa Himangalla ja Mellano Lapinlahdella. Toimitamme myös pienempien kotimaisten ovitehtaiden mdf-ovia.

Tutustu maaliovimallistoon tästä

Laminaattiovet

Laminaatti- ja mikrolaminaattiovet

Viime vuosina vahvasti suosioon nousseet mikrolaminaattiovet kestävät hyvin kulutusta ja kolhuja. Ovissa ei ole urituksia ja ne on helppo pitää puhtaana. Värivalikoimaa on runsaasti ja uusia kuoseja tulee jatkuvasti lisää. Ovivaihto mikrolaminaattiovella.
Suurimmat laminaatti- ja mikrolaminaattiovivalmistajamme ovat Josadoor Kangasniemellä, Kensa Himangalla, Mellano Lapinlahdella ja Tälli Haapamäellä. Toimitamme myös pienempien kotimaisten ovitehtaiden mikrolaminaattiovia.

Tutustu laminaattiovimallistoon ja mikrolaminaattiovimallistoon tästä

Valitse keittiöösi käyttöä ja kulutusta kestävä pöytätaso laajasta mallistosta

Laminaattitasot ja kompaktitasot

Yleisin tasopinta keittiössä on laminaatti. Laminaattitasoissa on runsaasti eri värejä. Uutena materiaalina mallistoon tulleet Kompakti-tasot ovat myös nousseet suosioon ja värivalikoima laajenee jatkuvasti.
Suurimmat tasotoimittajamme ovat Ecolam Polvijärvellä ja Mellano Lapinlahdella. Toimitamme myös kaikkia Formica® laminaattivärejä.

Tutustu laminaattitasoihin ja Kompaktitasoihin tästä

Laminaatti ja kompaktitasot

Välitilalevyt ja välitilamateriaalit

Välitilalaminaatti

Laminaattilevyt, välitilalaminaatit

Tasaisen, näyttävän ja helppohoitoisen välitilan saat laminaattilevyllä.
Kaikki laminaattisissa työpöytätasoissa löytyvät värit saa myös välitilalevynä. Lisäksi mallistossa on myös paljon pelkästään välitilaan tarkoitettuja laminaattisävyjä.

Märkätiloihin mallistostamme löytyy laminaattipintaiset SPA-levyt, joiden runkomateriaali on lasikuitu. Myös umpilaminaattia olevat välitilalevyt sopivat märkätiloihin ja molemmilla materiaaleilla on 100% vedenkesto.
Tutustu laminaattilevymallistoon tästä

Alumiinilevy välitila

Alumiinilevyt

Alumiinilevyistä löytyy upeita värejä välitilaan. Levy on helppohoitoinen ja sileäpintainen. Esimerkiksi valkoinen lasi on järkevää korvata kiiltävällä valkoisella alumiinilevyllä, sillä levy on työstettävissä myös jälkikäteen eikä lohkeamisvaaraa ole.
Tutustu alumiinilevymallistoon tästä

Iisi-laatat välitilaan

Alumiinilaatat

Alumiinista ja komposiitista valmistetuilla Iisi-laatoilla teet valmista välitilaa helposti ja nopeasti. Itseliimautuvan Iisi-laatan asennukseen ei tarvita laastia eikä liimaa vaan asennus tapahtuu laatan taustassa olevan pitävän liiman avulla. Laattoja on helppo työstää ja laatoista löytyy erilaisia kuoseja.
Tutustu Iisi-laattamallistoon tästä

Vinyylilevyt seinille ja välitilaan

Seinävinyylit

Ympäripontattu kosteuden kestävä seinävinyyli sopii hyvin välitilaan, mutta sillä voidaan toteuttaa suuremmatkin seinäkokonaisuudet.

Vinyyli voidaan kiinnittää lähes kaikilla yleisimmillä kiinnitysmassoilla ja pontin ansiosta asentaminen on todella helppoa.
Tutustu seinävinyylimallistoon tästä

Kysy myös muita vaihtoehtoja välitilaasi. Yhteistyökumppaneidemme kautta toimitamme välitilaan myös mm. laseja, mikrosementtiä ja teräslevyä. Tehdään ovivaihto ja stailaus valituilla materiaaleilla.

Kodinkoneet

Toimitamme kalusteisiin sopivat kodinkoneet kilpailukykyiseen hintaan, joten sinun ei tarvitse jännittää sopivatko koneet kalusteisiin ja onko ovien mitoitus koneillesi sopiva. Kodinkonetoimittajamme ovat Gram ja Siemens. Meiltä saat Siemensin Studio-Line malliston koneet 180 päivän tyytyväisyystakuulla. Liesituuletinmallistomme kattaa Gramin ja Siemensin lisäksi vielä Savon liesituulettimet ja Lapetekin liesituulettimet. Toimitamme myös kalusteisiin sopivat viinikaapit ja mallistosta löydät sopivan kokoisen viinikaapin siinäkin tapauksessa, ettet harrasta viinien keräilyä tai säilö suurempia pullomääriä.
Bora Professional

Valaistus, valot ja pistorasiat

Keittiön valaistus on tärkeässä roolissa viihtyvyydessä. Valaistuksella on vaikutus työskentelymukavuuteen, sekä tunnelmaan. Toimitamme välitilavaloja valmiiksi mitoitettuna ja erilaisilla värilämmöillä ja kirkkauksilla tai valoja joissa voit säätää värilämpöä ja kirkkautta tilanteen mukaan. Valoja voidaan ohjata langattomasti tai liittää seinäkytkimiin. Kaappien päältä voidaan toistaa epäsuoraa valoa, sokkelitilassa saadaan koristevalo tai ”yövalo” ja pystyt jatkamaan keittiön tyyliä myös kattovalaisimissa. Anna suunnittelijamme laatia myös kalusteisiin ja tilaan sopiva valaistus. Mallistomme kattaa myös erivärisiä ja usean mallisia pistorasioita. Pistorasiat löytyy seinäkaappien pohjaan, välitilaan, nurkkaan, tasoihin upotukseen ja toimistopöytiin.

Altaat ja hanat

Keittiöallasmalleja on runsaasti. Allasmateriaaleista suosituin on edelleen teräs ja nykyisin teräsaltaita löytyy useita upeita eri värejä sekä kokoja. Melkein yhtä kovaan suosioon on noussut komposiittiallas ja komposiittiallasmallistossa on myös useita eri kokoja ja värejä. Toimitamme myös posliinialtaita, jotka sopivat varsinkin ”vanhaa” ja romanttista tyyliä edustaviin keittiöihin. Edustamme kotimaisia allasvalmistajia, joita ovat Stala ja Franke. Taataksemme sen että jokainen löytää varmasti sopivan altaan, toimitamme myös seuraavien valmistajien altaita; Alveus, Intra, Lapetek, Otsoson, Reginox, Tapwell Altaita löytyy tasoon upotettavana, tasoon huullettavana ja tasoon alta asennettavana. Myös täydet teräspöydät, ns. tiskipöydät, ovat edelleen suosittuja ja mallisto on laaja. Teräspöytiä saa omien mittojen mukaisesti, useammalla erilaisella reunamallilla, eri kokoisilla altailla ja monilla erilaisilla pintakuvioilla. Esitä toiveesi ja anna suunnittelijamme ehdottaa sopivia allasmalleja. Myös hanoja löytyy useita erilaisia malleja ja  useissa eri sävyissä. Valitsitpa minkälaisen altaan tahansa, myös hana on mahdollista saada altaaseen sopivalla värillä. Valikoimissamme on tietysti suomalainen Oras, naapurimaan Mora ja FMMattsson, sekä Hansgrohe, Lapetek ja Tapwell