5 vinkkiä edullisempaan keittiöremonttiin

Lisääntyvä valo ja pian keväinen ikkunoista jälleen paistava aurinko paljastaa päivittämistä kaipaavat keittiön kalusteet monissa kodeissa, ja kevään tullen on muutenkin loistava hetki uudistaa keittiön sisustusratkaisuja.

Keittiöremontin ei kuitenkaan tarvitse viedä viikkoja tai maksaa maltaita, mikäli hyödynnät jo olemassa olevia keittiön runkoja stailaamalla vain pinnat uudelleen. Toteuta helppo, nopea ja edullinen keittiöremontti Joensuun Keittiötukun asiantuntijoiden vinkeillä ja valitse keittiösi uudet kalusteet maakunnan laajimmasta valikoimasta yhdistellen!

1. Uudista ilme vaihtamalla keittiön kalusteovet

uusi keittiö

Keittiöremontti kannattaa aloittaa arvioimalla keittiökaappien kunto. Jos kalusteiden rungot ovat edelleen hyvässä kunnossa, mutta ilme kaipaisi kasvojenkohotusta, saat päivitettyä koko keittiön ulkonäön vaihtamalla pelkät keittiönkaappien kalusteovet. Valikoimistamme löytyy ovia jokaiseen makuun – miltä kuulostaisi trendikäs mattamusta, betonikuvioitu tai lämmin mutta tyylikäs puuovi?

Laajasta kotimaisten kalusteovien valikoimastamme löytyy niin perinteisiä mdf-ovia, massiivipuuovia kuin suosittuja mikrolaminaattiovia myös pienemmiltä valmistajilta.

2. Paranna käytettävyyttä mekanismien vaihdolla

space corner keittiöremontti

Oletko unelmoinut tavaroita hankalista alakaapeista ja kulmahyllyiltä kurkotellessasi, että keittiöstäsi löytyisi niiden sijasta kätevät ulosvedettävät laatikostot ja toimivat säilytysratkaisut? Vanhoihin, mutta kunnossa oleviin keittiökalusteiden runkoihin saa asennettua uudet mekanismit, jolloin voit nostaa paitsi keittiösi ulkonäön, myös sen toimivuuden täysin uudelle tasolle.

Laatikkomekanismien asentaminen vanhoihin alakaappeihin on pieni lisäkustannus, mutta suuri satsaus käytettävyyteen. Entisiin hyllyllisiin nurkka- ja kulmakaappeihin löytyy niihinkin yleensä sopiva mekanismi, jolla ennen hankalasti käytettävästä kaapista saadaan päivitettyä toimiva ja käytännöllinen säilytystila. Myös kuivauskaapin ritilät on mahdollista päivittää paremmin tarpeitasi vastaavan mallisiksi.

3. Vaihda tyyliä uusilla työtasoilla

uusi keittiö

Työtasot ovat iso osa keittiön ilmettä, ja niiden päivitys sekä pidentää keittiön käyttöikää että nykyaikaistaa sen tyyliä. Massiivipuinen taso luo keittiöön lämmintä tunnelmaa mutta vaatii huoltoa, kun taas yleisiin laminaattitasoihin on valittavissa laaja kirjo värejä ja kuviointeja. Kivimateriaalitasot puolestaan ovat kestäviä, hygieenisiä ja ajattoman tyylikkäitä. Myös kokonaan teräksiset työtasot kuuluvat valikoimiimme.

Tasojen vaihdon yhteydessä voidaan vanha teräksinen tiskipöytä vaihtaa tasoon upotettavaan altaaseen, jolloin keittiön tyyli muuttuu keveämmäksi ja modernimmaksi. Meiltä löytyy myös suosittuja komposiittialtaita ja niihin sopivia hanoja usealta eri valmistajalta.

Toisaalta pesupöydät ovat tekemässä paluuta myös uusiin keittiöihin, joten myös teräskannen uusiminen on hyvä vaihtoehto. Pesupöytiä saa mittatilauksena, 5 mm välein valmistettuna ja tiskialtaat sijoitetaan aina kaapiston vaatimusten mukaan, jolloin voidaan kiinnittää enemmän huomiota keittiön toiminnallisuuteen.

4. Päivitä välitila välitilalevyllä

keittiötaso

Keittiön välitilan saat raikastettua kätevästi vanhojen laattojen päälle asennettavalla välitilalevyllä. Näin vältyt laattojen poistamiselta ja suuremmalta remontoinnilta. Valittavana on mm. alumiinisia ja laminaattilevyjä, joilla luot helposti kalusteovien sävyyn sointuvan modernin ilmeen. Asentamalla välitilaan tasaisen välilevyn helpotat samalla keittiön siivoamista, kun voit unohtaa hankalasti puhdistettavat ja rasvaa keräävät laattojen saumat.

5. Viimeistele keittiö vetimien vaihdolla

keittiö vetimen vaihto

Vedinten valinta on viimeinen silaus uudistettuun keittiöön, mutta vanhankin keittiön ilme piristyy kummasti jo kaappien ja laatikostojen vetimien vaihdolla modernimpiin. Tämä pienen budjetin nopea ja vaivaton kasvojenkohotus sopii usein myös vuokra-asuntoihin. 

Laajasta valikoimastamme löydät vedinvaihtoehtoja aina siroista lankavetimistä tyylikkäisiin metallisiin nuppivetimiin ja kaikkea siltä väliltä.

keittiön kaapit

Keittiön kasvojenkohotus näillä vinkeillä on paljon helpompi ja halvempi projekti kuin kaikkien keittiökalusteiden vaihto, ja lisäksi ympäristö kiittää vanhojen kaapinrunkojen hyödyntäjää. Mikä parasta, kevyt keittiöremontti onnistuu nopeasti jopa yhden työpäivän aikana. Voit siis jättää aamulla homman remonttimiesten käsiin ja palata illalla töistä valmistamaan illallista uudessa, upeassa keittiössäsi!

Ovien ja tasojen vaihdot tehdään aina keittiön runkomittojen mukaan. Toimitamme kalusteisiimme myös altaat ja tiskipöydät, hanat, valaisimet ja pistorasiat, kodinkoneet sekä kaiken muun täydelliseen keittiön ilmeen uusimiseen tarvittavan. Valitse oma tyylisi maakunnan laajimmasta valikoimasta. Myös toimitusvaihtoehtoja löytyy aina valmiista avaimet käteen -paketista pelkkien kalusteiden toimitukseen tai ”tee-se-itse” -osatoimitukseen.

Katso lisävinkkejä keittiöremontin suunnitteluun ja kalusteiden valintaan ladattavasta remonttioppaastamme tai varaa heti aika tapaamiseen suunnittelijamme kanssa!

2 kommenttia artikkeliin ”5 vinkkiä edullisempaan keittiöremonttiin”

Jätä kommentti